Újjászületett a BVSC uszoda

A világbajnok férfi vízilabda-válogatott és a vb-ezüstérmes junior nemzeti csapat tagjainak gálamérkőzésével avatták fel kedden a BVSC-Zugló Szőnyi úti felújított uszodaépületét, amelyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Rozgonyi Zoltán, Zugló sportért felelős alpolgármestere nyitott meg.

Balog Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az újjászületett sportcentrum valóban méltó Zuglóhoz, Budapesthez, Magyarországhoz, és különösen méltó az ebben az uszodában űzhető vizes sportokhoz. Kiemelte a vízilabdában és úszásban elért nagyszerű eredményeket, és emlékeztetett rá, hogy 2016-ban junior úszó Európa-bajnokságnak, 2017-ben junior úszó-vb-nek, 2021-ben pedig felnőtt vizes világbajnokságnak adhat otthont Magyarország. “Ezekhez a világeseményekhez is megfelelő felkészülési lehetőséget ad a megújult BVSC Uszoda” – mondta a miniszter.

Rozgonyi Zoltán felidézte, hogy az elmúlt egy évben átfogó fejlesztések kezdődtek a korábban elhanyagolt Szőnyi úti sporttelepen. 866 millió forintból modernizálták az uszoda épületét, amely a padlótól a mennyezetig megújult, beleértve a nyílászárókat, a korlátokat, a lépcsőket, valamint a műszaki berendezéseket is, a világítástól kezdve a vízgépészeten át a kazánokig. A lelátó befogadóképességét ezer főre emelték, és a nagy uszoda tőszomszédságában jelenleg új tanuszoda is épül 569 millió forintért. Az ünnepség keretében Balog Zoltán elismerő oklevelet adott át Blaskó Bálint speciális olimpikonnak, a BVSC-Zugló down-szindrómás úszójának, aki a szeptemberi, antwerpeni Speciális Európa Játékokon egyéniben bronz-, váltóban pedig ezüstérmet szerzett.

MTI

Fotó: EMMI, Bartos Gyula