Mert nőnek lenni jó!

Nőnek lenni jó, nőnek lenni érték, nőnek lenni öröm. A hétköznapi rohanásban, a mindennapi taposómalomban, az állandó megfelelések kényszerében, szerepeink szorításában hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni.

Nőnek lenni jó, de bizony nem mindig könnyű. Ráadásul egyre inkább rá vagyunk kényszerítve a férfias energiák használatára. A munkában, karriertörekvéseinkben férfi módon próbálunk helytállni, erősek vagyunk, határozottak, felvesszük a versenyt bárkivel. Ez persze nagyon jó lehet, ha közben nem felejtünk el nőnek lenni. Mert ha elfelejtünk, akkor idővel csodálkozunk, hogy az igazi, a férfias férfiak elfordulnak tőlünk, vagy pedig belebetegszünk a ránk kövesedett férfiszerepbe.

De tényleg? Szerencsés helyzetben vagyunk?
Helyt kell állni a munka világának férfihierarchiájában. Másrészt a média minden nap, a napnak minden órájában önti ránk hirdetéseit csodaszép nők csodaszép fotóival, mondván: Így kell nőnek lenni. És ettől garantáltan csúnyának, öregnek, kövérnek, de legalábbis tökéletlennek érezzük magunkat.

Az sem teszi könnyebbé a dolgot, hogy az általános felfogás szerint a “normális” nő az, aki megfelel az “átlagnak” – vagyis egy modellnek, egy olyan szerep-együttesnek, amit a társadalom aktuálisan a nőtől elvár. De ez a szerep-együttes napjainkban meglehetősen ellentmondásos, aminek lehetetlen megfelelni. De mihelyt férjhez ment alakuljon át háziasszonnyá, ha gyermeket szült, legyen tökéletes, odaadó anya – felejtse el a magas sarkú cipőt, a szórakozás minden formáját, de eközben maradjon meg a férje számára vonzó szeretőnek. Ismertek olyan nőt, aki képes minderre?

Jöjjön el rendezvényeinkre, kérje ingyenes képzéseinket,- és mi segítünk álmai megvalósításában! ÖNÖKKEL – ÖNÖKÉRT!

Fülöp Henrik