Második alkalommal ülésezett a Reformáció Emlékbizottság

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének vezetésével második alkalommal ülésezett a Reformáció Emlékbizottság csütörtökön az Országgyűlés épületében. A bizottság megvitatta a reformáció ötszázadik évfordulójára tervezett programsorozatot és beszámolt az alakuló ülés óta eltelt előkészítő és tervező munkáról.

 Balog Zoltán, a testület ügyvezető elnöke hangsúlyozta: az ötszáz éve tartó reformáció a megújulás forrása. A kormány szándéka az, hogy a bizottság munkája ne csak egyházi belügy, hanem Magyarország és Európa közös ügyeként jelenjen meg. A jubileumi programsorozatot az egyházak által delegált tagok javaslataiból állítják össze – tette hozzá.

A miniszter kiemelte: az emlékbizottság munkacsoportjai a Kárpát-medencei protestáns egyházakat képviselik, de a felekezetköziség szellemében fontos, hogy katolikus tagok is részt vegyenek a programsorozat kidolgozásában – emelte ki.

A bizottság ülésén a tagok javaslatokat fogalmaztak és vitattak meg az emlékév programtervezetével kapcsolatban. A 2015-ös év projekttámogatások tervezetének kidolgozása Dr. Hafenscher Károly miniszteri biztos feladata lesz.

Budapest, 2014. október 16.