Lóápoló és gondozó tanfolyam

Lóápoló és gondozó tanfolyam

Lóápoló és gondozó tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Lóápoló és gondozó, Lóápoló és gondozó képzés, Lóápoló és gondozó tanfolyam, Felnőttképzés

Lóápoló – gondozó feladata a lóféle egyedek gondozása, ellátása különböző lótartó és –képző helyeken, mint például ménesek, csikónevelő telepek, méntelepek, fedeztetési állomások, sport- és hobbiistállók, versenypályák. Elvégzi az istállómunkákat, rendben tartja a lovat és annak környezetét. A kor- és hasznosítási csoport igényeinek megfelelően takarmányozza a lovakat. Kialakítja, gondozza és karbantartja a legelőt. A környezet- állat- és munkavédelmi védelmi szabályok betartásával gondoskodik a ló faji sajátosságainak megfelelő tartási körülményekről.

Előkészíti a lovakat a versenyekre, tenyészszemlékre, bemutatókra, elvégzi az ehhez szükséges különleges lóápolási munkákat. Igényesen ápolja, karbantartja és használja a lószerszámokat, kocsikat, a lótartás gépeit, berendezéseit. Felszerszámozza és elővezeti a lovat. Közreműködik a lovak mozgatásában, szállításában. Részt vesz a kancák próbáltatásában, és a termékenyítésben, felismeri a sárlás és a közeledő ellés jeleit. Segít az ellésnél, értően gondozza és neveli az újszülött és évjárati csikókat. Körültekintően ápolja és gondozza a tenyészmént, előkészíti a fedeztetéshez, spermavételhez. Észleli a ló sérüléseit és a ló legjellemzőbb betegségeit, elsősegélyt nyújt, értesíti az állatorvost, valamint segédkezik az állat-egészségügyi ellátásban.

Szakképesítés sorszáma:08113002
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #lóápolóésgondozó #lóápolóésgondozótanfolyam #lóápolóésgondozóképzés #lóápolóésgondozótanfolyamról #lóápolóésgondozóoktatás #lóápolóésgondozóvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Lóápoló és gondozó | Mezőgazdaság | Növénytermesztés és állattenyésztés | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések