Dísznövénykertész tanfolyam

Dísznövénykertész tanfolyam

Dísznövénykertész tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Dísznövénykertész, Dísznövénykertész képzés, Dísznövénykertész tanfolyam, Felnőttképzés

dísznövénykertész szakember a mezőgazdaság és erdészet ágazatán belül faj és fajtaismerettel rendelkezik, önállóan megtervezi, illetve megszervezi a dísznövények (egynyári-, két-nyári-, évelő dísznövények, az örökzöld és lombhullató fás szárú dísznövények, valamint növényházi dísznövények) termesztési és értékesítési folyamatait.

Tudatos szakemberként számításokat végez, számításai során ismeri a szakmai szoftverek használatát. A dísznövények szaporítási feladatait ellátja, előkészíti a szaporítóanyagot, elvégzi a növények telepítését, illetve az ahhoz szükséges talajelőkészítési és talajvédelmi munkálatokat és a tápanyag-utánpótlást. Kiválasztja az adott dísznövényekhez megfelelő növénytermesztési technológiákat. Növényalkalmazási és növényelhelyezési szaktanácsot ad. Gyomirtást, öntözést és növényápolási munkát végez. Megfelelően használja és karbantartja a dísznövénytermesztés tevékenységéhez szükséges eszközöket, gépeket a tevékenységhez kapcsolódó baleset- munka- és környezetvédelmi előírások betartása mellett. Csapatmunka során együttműködik a feladatban résztvevőkkel és figyelembe veszi az egymásra épülő munkafolyamatoknál a többiek feladatait a hatékony munkavégzés érdekében de önálló munkavégzésre is képes a munkafolyamatok során.

Szakképesítés sorszáma:08125001

Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #dísznövénykertész #dísznövénykertésztanfolyam  #dísznövénykertészképzés #dísznövénykertésztanfolyamról #dísznövénykertészoktatás #dísznövénykertészvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Dísznövénykertész | Kertészet | Mezőgazdaság | Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések