Családellátó tanfolyam

A Családellátó szakképesítés ajánlott azok számára, akik szeretnék elsajátítani a szakszerű
 háztartásvezetést, elsősorban a családtagok ellátásának, a gyermekek nevelésének, valamint
 a beteg családtagok gondozásának alapvető feladatait. 
Családellátó tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Családellátó, Családellátó képzés, Családellátó tanfolyam, Felnőttképzés

A Családellátó elsősorban vidéki környezetben, mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó családok háztartását vezeti. Feladatai sokrétűek: segíti a gyermek ellátását, testi, szellemi fejlődését, óvodai-, iskolai munkáját, ellátásra szoruló betegek és idősek életviteléhez segítséget nyújt, alapgondozási és személyi ellátási (fürdetés, öltöztetés, ágyazás, étkeztetés) feladatokat lát el. Végzi a mindennapi háztartási munkákat (takarítás, mosás, vasalás, bevásárlás, főzés), közreműködik a család kulturált, egészséges étkeztetésében (ételt készít, tárol, terít, mosogat). Figyel a vegyszerekkel, tisztító-szerekkel, gyógyszerekkel, élelmiszerekkel kapcsolatos előírások betartására, a lakás és a környezetének higiéniájára.

A Családellátó gondozza a kertet, a ház körüli hobby- és haszonállatokat, zöldséget és virágot termel, gyűjti és szelektíven kezeli a keletkező hulladékot. Tiszteletben tartja a család tagjainak személyiségét, személyesen és infokommunikációs esz-közökkel kapcsolatot épít és tart fenn, együttműködik a családsegítővel, a gyermekvédelmi-, egészségügyi- és szociális szolgálattal. Gyakorlati felkészültsége alapján képes a saját és idegen családok háztartási feladatainak szervezésére, felügyeletére, részfeladatainak elvégzésére, egyéneknek, családok, közösségek tagjainak mindennapi életük viteléhez segítséget nyújt. Folyamatosan képezi magát, hogy naprakész ismeretei legyenek a családellátással kapcsolatos tevékenység minden területén.

Szakképesítés sorszáma:08883001
Programkövetelmény érvényességének kezdete:2021.01.08

# /- #családellátó #családellátótanfolyam #családellátóképzés #családellátótanfolyamról #családellátóoktatás #családellátóvizsga