Bemutatták Hódmezővásárhely közadakozásból vásárolt hangversenyzongoráját

A hódmezővásárhelyi születésű Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre zenekari koncertjével bemutatták az alföldi város új, közadakozásból vásárolt hangversenyzongoráját vasárnap este a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében úgy fogalmazott: a művészet, a kultúra jelenléte kiemeli Hódmezővásárhelyt a magyar városok sorából.

A politikus a közelmúlt kulturális eseményei közül a Koszta József alkotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítást említette, illetve az október elejétől látható 61. Vásárhelyi Őszi Tárlatra hívta föl a figyelmet.

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy a Tornyai János Kulturális Városnegyed és benne a megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központ átadását követően az önkormányzat összefogásra hívta a város polgárait és a kultúrát támogató vállalkozásokat, gazdasági társaságokat annak érdekében, hogy hozzájárulásukkal egy új, minden igényt kielégítő, világszínvonalú hangversenyzongorával válhasson teljessé a város kulturális életének megújulása. A széles körű összefogásnak – százötven felajánló több mint ötvenmillió forintnyi adományának – köszönhetően Hódmezővásárhely városa a szakértők által is a világ egyik legjobb és legcsodálatosabb hangzású zongorájának tartott Steinway D-274-est vásárolhatta meg.

Hegedűs Endre zongoraművész, a nemzetközi hangversenyélet ismert szólistája, Liszt Ferenc műveinek egyik legautentikusabb tolmácsolója. A hatvanadik születésnapját a napokban ünneplő művész az esten – az Óbudai Danubia Zenekar – közreműködésével Beethoven Esz-dúr zongoraversenyét és Chopin e-moll zongoraversenyét adta elő.