Balog Zoltán munkatervet írt alá a marokkói sportminiszterrel

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Mohammed Ouzzine, marokkói ifjúsági és sportminiszter a sport, a szakemberképzés és az ifjúság területét érintő munkatervet írtak alá 2014. október 17-én. Az eseményen részt vett Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Dr. Simicskó István, a tárca sportért felelős államtitkára is.

A megállapodás legfőbb célja, hogy a felek segítsék a sportlétesítményekért felelős hatóságok és háttérintézmények, a sport- és szakemberképző intézmények és a sportszövetségek közötti együttműködést. Az ifjúság területén ifjúsági csoportok tanulmányútjainak, nemzetközi fórumainak támogatása, nyári táborok szervezése a két ország kormányának szándéka, ezen kívül támogatják azt, hogy fiatal művészek kölcsönösen részt vegyenek a két ország kulturális, művészeti eseményein.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a megállapodás aláírását követően elmondta, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramnak köszönhetően 100 marokkói tanuló érkezik hazánkba. Kifejtette, hogy soha annyi támogatást nem kapott még a magyar sport, mint ezekben az években. Ez a támogatás sokszor világversenyek megszervezésében, és olyan megállapodások aláírásában valósul meg, mint a mostani.

A marokkói miniszter kifejezte reményét azzal kapcsolatban, hogy az aláírt megállapodás megerősíti a két ország kapcsolatát, hiszen az mindkét fél számára előnyös. Kifejtette azt is, hogy Marokkó elismeréssel tekint hazánk sportsikereire, és reméli, hogy a két ország közti tapasztalatcseréből hazája is sokat tanul majd.

Budapest, 2014. október 17.