A Kormány elé terjesztik az Árpád-ház Programot

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. szeptember 24-én összehívta az Árpád-ház Program megvalósítását koordináló testületet. A megbeszélésen elfogadták a szakmai tervet, melyet következő lépésként a Kormány elé terjesztenek.

 Az Árpád-ház Program Irányító Testületének feladata a szakmai keretterv elkészítése a Kormány részére. A szeptember 24-i egyeztetésen a tagok jóváhagyták a program határozati javaslatát és programtervét, amelyet következő lépésben a Kormány elé terjesztenek.

 A Kormány 2013. november 15-én határozott a székesfehérvári nemzeti emlékhelyhez kötődő látogatóközpont megvalósításáról, az ezzel kapcsolatos hosszú távú koncepció kidolgozása érdekében pedig testület felállítását rendelte el. A döntés célja, hogy hazánk 2022-ben az Árpád-ház európai rangjához méltó módon ünnepelhesse meg az Aranybulla kiadásának 800., illetve 2038-ban Szent István halálának 1000. évfordulóját. Az Árpád-ház Program tudományos kutatási és fejlesztési alprogramokból áll, amelyek korszerű módon tárják fel, rendszerezik és összegzik a megadott témaköröket, előkészítik a fejlesztési projekteket és a kárpát-medencei ünnepi felkészülést.

Budapest, 2014. szeptember 24.